Följ med på yoga- och surfresa till Nicaragua!


På västra kusten i Nicaragua ligger en mysig yoga- och surfcamp inbäddad i exotisk djungel intill det varma havet med en egen strand. För några år sedan reste två fransoser till denna plats och fastnade så mycket för den, att de valde att lämna livet i Frankrike bakom sig och flytta dit! De har byggt denna camp för att låta andra människor få upptäcka det de själva fastnade för och det är inspirerande att lyssna på deras historia över middagsbordet! Här får du möjligheten att verkligen njuta av lugnet, yoga med en fantastisk utsikt över havet och känna den varma vinden mot huden. Havet är varmt och behagligt och det finns många stränder på gångavstånd från campen där du kan surfa tillsammans med dina nya resvänner och surflärarna. Här får du äta näringsrik mat tillagad av lokala och ekologiska råvaror tillagad med kärlek av campens egna kock. Det här är mer än en resa! Det är inre resa. Det är mänskliga möten. Det är äventyr och upplevelser. Och det är du, om du vill, vilandes i den sköna hängmattan!Datum: 1 maj – 8 maj 2018 Pris: 14 500 kr

Detta ingår i priset:

 • Boende i mysig och fräsch bungalow med 2 eller 4 bäddar, alla med egen toalett, dusch och veranda med utsikt över havet.
 • Frukost, lunch, middag och mellanmål. Dryck när man vill (the, kaffe, juice och öl).
 • Yogapass varje dag ledd av auktoriserad yogalärare.
 • Surfing varje dag ledd av surflärare. Fri tillgång till surfbrädor.
 • En båtutflykt i vacker omgivning med möjlighet att testa wakeboard.
 • Möjlighet att delta på en salsakväll som anordnas i byn.
 • Möjlighet att boka massage.

 • Detta ingår inte i priset:
  Flygbiljett. Vi hjälper dig dock gärna med rekommendationer kring bokandet av flygbiljett.

  Anmälan och betalning:
  Du anmäler dig till resan genom att senast 1 december 2017 betala in 3 500 kr till bankgiro 547-8227 eller swisha till 123-227 79 60. Resterande beloppet på 11 000 kr betalas in senast 1 april 2018. Anmälan är bindande. Det finns 10 platser på denna resa. I det fall det blir för få anmälda, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan och dina pengar återbetalas till dig.

  Vilka är vi som arrangerar denna resa?
  Katrin Sjöström och Linda Dahlgren driver varsitt företag inom hälsobranschen. Katrin från Muskelbyrån är internationellt lic. Kundaliniyogalärare och massageterapeut. Katrin är en glad människa som brinner för mänskliga möten! Linda är diplomerad KBT-terapeut steg 1 och tar emot klienter i hennes egen lokal. Linda är äventyrslysten och intresserar sig mycket för det som utvecklar människor. Tillsammans ser de mycket fram emot att låta dig få följa med på denna resa!

  Reseinformation
 • Avresedatum från Sverige är den 1 maj 2018. Vi kommer att landa i Nicaragua den 1 maj. Hemresa från Nicaraqua sker den 7 maj och vi landar i Sverige och är hemma igen den 8 maj. Det innebär att vi vistas 6 hela dygn på campen.


 • I Nicaragua landar vi på flygplatsen vid huvudstaden Managua. Här blir vi hämtade av personal från campen och det tar oss sedan ca 3 timmar att komma fram till campen. Campen ligger i en kommun som heter Chinadega, på västra kusten i Nicaragua.


 • Visum behövs inte. Det räcker att du har ett svenskt pass som är giltigt minst 6 månader framåt, räknat från inresedatumet.


 • Inga obligatoriska vaccinationer krävs för inresa i landet. Dock rekommenderar vi att du ser över ditt vaccinationsskydd. Skydda dig mot mygg med myggstift och täckande klädsel vid gryning och skymning. I bungalowerna och även över varje säng finns myggnät.


 • Du kan känna dig trygg på denna resa. Campen vi bor på ligger i en lugn och stillsam by långt ifrån storstaden och den kriminalitet som kan finnas där, liksom i alla stora städer. Campen har en egen hund och varje natt en egen vakt.


 • Campen i Nicaragua ligger tidsmässigt 8 timmar före svensk tid. Det vill säga, när klockan är 18:00 i Sverige, är den 10:00 i Nicaragua. En del kan känna av det som kallas jetlag och den innebär, när man reser västerut, att du kan komma att känna dig trött på eftermiddagen och vakna upp tidigt på morgonen. Det går utmärkt att ta sig en tupplur på eftermiddagen i hängmattan på campen och vaknar du tidigt, kan du njuta av en alldels egen stund och ta en the- eller kaffekopp och blicka ut över havet, innan resten av resevännerna kliver upp för en ny dag!


 • På campen finns fri tillgång till rent dricksvatten, som du fyller på i egen flaska när du vill. Vattnet i bungalowen går utmärkt att duscha i och borsta tänderna i, men inte att dricka.


 • På campen finns fri wifi.


 • När du anmält dig kommer vi att skicka en detaljerad packlista till dig och rekommendationer kring bokning av flygbiljetten.


 • Kom på mingelkväll!
  När vi fått in anmälningar till resan så anordnar vi en mingelkväll på Muskelbyrån, där du får en chans att bekanta dig med Katrin och Linda som arrangerar resan och dina nya resevänner! Katrin och Linda svarar på frågor. Vi bjuder på dryck och tilltugg!

  Hur ser en dag ut på campen?
  Före frukust kan du, om du vill, gå på ett lugnt och skönt yogapass och väcka din kropp medan solen stiger. Sedan serveras frukost och vi berättar vad som blir dagens aktiviteter! Under förmiddagen brukar förhållandena för att surfa vara bra och då ger de sig iväg, som vill det och alla samlas sedan till en serverad brunch. På eftermiddagen kan det bli mer surfing eller också går du på ett yogapass och njuter. På kvällen är det så dags för middagen som serveras, oftast dyker det upp någon god efterrätt också! Dagen summeras och samtalen flyter på kring middagsbordet. En eftermiddag åker vi på en båtutflykt tillsammans och en kväll kan vi gå på salsakvällen, som anordnas en gång i veckan i byn. På kvällen är det underbart att bara ligga i hängmattan och blicka ut över havet medan solen går ner…

  Några ord från researrangörerna Katrin och Linda
  Både Katrin och Linda delar ett stort intresse att resa och har hunnit med att besöka många länder och världsdelar. Linda reste ensam till Nicaragua i år och besökte då yoga- och surfcampen.
  ”Nicaragua har fått en egen, speciell plats i mitt hjärta. Jag hade fantastiska stunder där, människorna var otroligt vänliga och naturen var väldigt vacker, den likande ingen annan jag tidigare hade sett! Det som tilltalade mig väldigt mycket, det var att landet ännu är oexploaterat av turism och jag fick verkligen se och uppleva det genuina Nicaraqua. Livet där är så fjärran från hur våra liv levs i västvärlden, och det är viktig påminnelse om att det inte finns en bestämd mall för hur livet ska eller kan levas! Här finns ingen stress. Bonden med korna går sakta längs vägen och den gamla skolbussen och mannen i häst och vagn får vänta medan de passerar. Under tiden hejar vi alla glatt på varandra och jag känner den varma svaga vinden mot min hud, jag blickar ur över orörd natur och jag ler, en glädje sprider sig i hela min kropp!”

  Katrin och Linda är båda yogautövare sedan många år tillbaka och känner båda en kärlek till yogan och vet hur gott den kan göra människor. Katrin, som sedan 6 år är yogalärare, kommer att dela med sig av detta under resan och hålla i sköna yogapass med utsikt över havet. ”Yoga är att komma hem. Komma hem till andningen, kroppen och stillheten i mig själv. Att komma hem till kärlek och känna samhörighet med andra människor”.
  ”Surfa! Det är så kul! Kan vi surfa igen i eftermiddag?”

  När Linda besökte Nicaragua hade hon aldrig surfat förut och kände sig nervös inför att testa det. Andra dagen på campen följde hon med surfläraren Sebastian ner till havet och klev i det varma vattnet med surfbrädan. Med väldigt bra instruktioner och hjälp från Sebastian kom hon upp på brädan redan första dagen, och även bara surfade någon meter, så förstod hon direkt tjusningen med att surfa! Det blev surfing varje dag och fördelen med att lära sig att surfa just här, på västra kusten i Nicaragua, är att det finns många stränder på nära avstånd med lagoma vågor för nybörjare och att vattnet är så varmt. Det blir därför både lätt och roligt att lära sig att surfa!

  Frågor?
  Om du har någon fråga, stor som liten, så tveka inte att höra av dig till Linda. Skicka mejl med din fråga till lindamkd@hotmail.com.

  Information om researrangörerna Katrin Sjöström driver företaget Muskelbyrån. Org.nr: 8108066260. Företaget är godkänt för F-skatt.
  Linda Dahlgren driver företaget Linda Dahlgren AB. Org.nr: 559119-8956. Företaget är godkänt för F-skatt.  Kontakt: muskelbyran@live.se